Новий закон дозволить фінансувати наукові дослідження у сфері національної безпеки та оборони

15 Січня 2024, 10:09
Новий закон. Ілюстрація з відкритих джерел 2845
Новий закон. Ілюстрація з відкритих джерел

Набрав чинності Закон України № 3534-IX, яким внесено зміни до законів України «Про пріоритетні напрями розвитку науки і техніки» та «Про пріоритетні напрями інноваційної діяльності в Україні».

Нововведення дозволять забезпечити фінансування наукових досліджень і науково-технічних розробок, які підсилять сферу національної безпеки та оборони й відновлення держави, – розповіли у Міністерстві освіти і науки України.

Враховуючи воєнний стан та необхідність забезпечення першочергових потреб держави, ці переліки доповнили напрямом, що відповідає потребам сфер національної безпеки та оборони. Водночас визначено, що цей перелік буде актуальним до припинення або скасування воєнного стану в Україні та до 31 грудня наступного року після його припинення або скасування.

Передбачається, що протягом наступних пів року уряд та міністерства приведуть власні акти у відповідність із цим законом, підготують законопроєкти про визначення пріоритетних напрямів розвитку науки і техніки та пріоритетних напрямів інноваційної діяльності, що будуть спрямовані на повоєнну відбудову України, та відповідні механізми їхньої реалізації.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024
25.04.2024