Поліцейські охоронятимуть понад 400 закладів освіти прикордоння та прифронтових районів

16 Січня 2024, 17:49
Поліцейські у закладах освіти. Фото: Головне управління Нацполіції у Волинській області 2421
Поліцейські у закладах освіти. Фото: Головне управління Нацполіції у Волинській області

Стартувало навчання для діючих правоохоронців, які заступатимуть на службу у закладах освіти в рамках реалізації проєкту «Офіцери служби освітньої безпеки». 

Згодом їх замінять офіцери СОБ, які після оголошення набору пройдуть відбір та відповідну підготовку, – інформують у Головному управлінні національної поліції у Волинській області.

«Цей проєкт реалізується за ініціативи керівництва держави за участі Міністерства освіти і науки України, Міністерства внутрішніх спав та Національної поліції. Його мета – захистити дітей у школах в умовах повномасштабної війни росії проти України та створити безпекове середовище після війни», – кажуть поліцейські.

Також зазначають, що офіцер Служби освітньої безпеки – це не охоронець, а фахівець з питань безпеки в освітньому закладі. Окрім поліцейських навичок та виконання протоколу безпеки, він матиме знання з психології дитини, аби розуміти її та за потреби вчасно допомогти та вжити необхідних заходів. 

«Офіцери СОБ стануть медіаторами між адміністраціями шкіл, батьківськими комітетами й дітьми та разом із педагогами працюватимуть над створенням безпечного середовища для дітей», – додають поліцейські.

Вже в січні 402 школи, наближені до зони бойових дій та знаходяться поблизу російського та білоруського кордонів, які працюють в очному та змішаному режимі, будуть забезпечені офіцерами безпеки тимчасово з числа діючих співробітників поліції охорони, патрульної поліції та інших підрозділів Нацполіції. Йдеться, про Волинську, Дніпропетровську, Житомирську, Запорізьку, Київську, Миколаївську, Рівненську, Сумську, Чернігівську області. 

До повноважень поліцейських входитиме пропускний режим (в багатьох школах встановлюватимуть спецрамки та металошукачі), комунікація з екстреними службами, виклик поліції та особисте реагування на правопорушення, їхнє припинення, затримання правопорушників. 

Один із найважливіших моментів у роботі – спілкування з дітьми у навчальному закладі, зокрема про загрозу вибухонебезпечних та будь-яких невідомих предметів, з якими дитина може стикнутися.

Поліцейські нестимуть службу в такому режимі тимчасово, поки майбутні офіцери Служби освітньої безпеки після оголошення конкурсу проходитимуть відбір, навчання та підготовку. 

«Нова модель освітнього правопорядку покликана забезпечити безпечне середовище, в якому зростатимуть діти», – додають у поліції.

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром