У Міністерстві освіти і науки підписали меморандум із Радою міжнародних наукових досліджень та обмінів

19 Січня 2024, 21:06
Після підписання меморандуму. Фото: МОН 2973
Після підписання меморандуму. Фото: МОН

Директорка програми USAID «Мріємо та діємо» Мяхрібан Дракман і перший заступник міністра освіти і науки України Євген Кудрявець підписали меморандум про партнерство у Києві. 

Мета Меморандуму – розроблення та імплементація оновленої Концепції системи професійної орієнтації у формальній освіті в Україні спільно з Міністерством освіти і науки України, – анонсували у відомстві.

У межах меморандуму планується посилити напрям професійної орієнтації в системі освіти, що дозволить розкрити та розширити наявні інструменти й техніки в закладах освіти, сприятиме розвитку та засвоєнню новітніх практичних методик для роботи з молоддю, що, своєю чергою, слугуватиме базисом для її успішного працевлаштування та самореалізації.

Програма USAID «Мріємо та діємо» впроваджується за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) і виконується Радою міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX). 

Вона спрямована на розвиток та підтримку молодіжних інновацій і підприємництва, працевлаштування і розбудову кар’єри, посилення участі молоді в ухваленні рішень у громадах та на національному рівні, а також підвищує потенціал української молоді бути рушійною силою толерантності та поваги до різноманітності. 

Програма залучає молодих українців та українок до розроблення і реалізації проєктів та ініціатив, посилює спроможність різних інституцій надавати молоді якісні послуги, а також проводить дослідження, щоб на їхній основі формувати молодіжну політику та рухатися до ефективних і стійких змін.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром