iPhone 15 для школяра: помічник чи вартісна забавка

27 Лютого 2024, 13:26
Гаджети для дітей РЕКЛАМА 396
Гаджети для дітей

Купувати чи не купувати вартісний Айфон 15 для школяра — «гамлетівське питання». З одного боку, девайс коштує як непоганий портативний комп’ютер для навчання та розваг. З іншого — він стабільно працює, забезпечує комфортний зв’язок, а часто ще й мотивує отримувати хороші оцінки. 

Все залежить від віку:

  1. Для першокласника, який тільки нещодавно навчився користуватися телефоном, «п’ятнадцятка» — не найкраще рішення. По-перше, навряд чи дитина в 7-8 років зможе усвідомити цінність обновки. По-друге, передові технології та корисні функції не будуть оцінені гідно. І наостанок через високу вартість Айфон — приваблива здобич для зловмисників.
  2. Середня школа — час для близького знайомства з комп’ютерною та мобільною технікою. Починаючи з п’ятого класу, вона стає невіддільною частиною навчального процесу. За правильного підходу — і iPhone не завадить. Головне, щоб учень не зловживав іграми та більше уваги приділяв програмному забезпеченню для читання книг, перегляду освітнього контенту, додаткам для електронної пошти. 
  3. Для тінейджера, який готується до випускних тестів, відвідує безліч додаткових занять, цікавиться мобільною фотографією, відеомонтажем та IT-технологіями, «яблукофон» — must have. За його допомогою деякі захоплення можна навіть монетизувати. Що новіша модель, то більше можливостей для креативних експериментів. 

Знайти Айфон в Україні не складно. Перед купівлею слід переконатися, що він оригінальний. Сучасна дитина швидко впізнає неякісну підробку і навряд чи зрадіє такому презенту. 

Фішки справжнього Еплівського смартфона:

  • Фірмове паковання з цілісними захисними стрічками;
  • скромна комплектація без чохла, навушників, блока живлення та інших аксесуарів, які відвертають від неналежної якості;
  • відповідність ціни.

Який Айфон 15 вибрати для школяра

Флагманські Айфони 15 Про Макс та Айфон 15 Pro в Україні коштують дорожче, ніж базові моделі. Це зумовлено покращеними характеристиками та наявністю додаткових фішок:

  • Адаптивна частота оновлення екрана. Від 1 до 120 Гц. В іграх та під час роботи з графікою відчувається як величезний плюс, у повсякденних задачах — мінімально впливає на комфорт експлуатації.
  • Збільшений максимальний обсяг постійної пам’яті. Терабайт замість 512 Гб.
  • Потрійна камера з покращеною стабілізацією та вдосконаленим зумом. Для знімання рівня профі.
  • Додаткова кнопка дії. Надає та прискорений доступ до нотаток, диктофона, камери, ліхтарика та інших інструментів.

Для школярів підходять iPhone 15 та 15 Pro, тому що вони менші за розмірами та легші. Діагональ 6,1” забезпечує комфортне введення тексту за допомогою екранної клавіатури. Довге тримання цих моделей біля вуха під час розмови без використання навушників не супроводжується неприємними, болісними відчуттями в зап’ясті. 

Запас оперативки всіх версій iPhone 15 дозволяє одночасно використовувати браузер, текстовий редактор, перекладач, органайзер справ, диктофон. Цей набір програм якраз потрібен в процесі виконання домашок. У сховищі (навіть у мінімальних конфігурацій) достатньо місця для завантаження застосунків для відеозв’язку, популярних під час дистанційки. 

Висновки

Айфон 15 це одночасно крута іграшка, яка тягне новинки відеоігор, та зручний і практичний помічник у навчанні. З нього можна тест на «Класрумі» пройти, в ГДЗ підглянути та реферат відредагувати. Важливий баланс і завдання батьків — навчити дитину його дотримуватися.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром