В Україні провели дослідження та визначили ресурсність вчителів

29 Лютого 2024, 09:22
Підтримка ментального здоровʼя вчителів 7382
Підтримка ментального здоровʼя вчителів

Ресурсність українських педагогів є низькою, тому необхідно надати вчителям психологічну підтримку та більше дбати про їхнє ментальне здоров’я. Це необхідно робити, щоб вони мали спроможність працювати й надалі продуктивно з дітьми.

Даний висновок зробили автори пілотного дослідження добробуту дітей в Україні після двох років повномасштабного вторгнення «Індекс майбутнього». Про це пишуть на сайті ОСВІТА.UA.

Вчителі мають бути надійною підтримкою для дітей та, через низку власних переживань під час війни, не завжди можуть це зробити

«Зрозуміло, що потрібно займатися вчителями і їхньою підготовкою. Дуже важливо давати можливість вчителям мати здоровий психоемоційний стан, оскільки вони багато працюють з дітьми», – зазначили автори дослідження.

Також автори звіту не наголосили на необхідності системної роботи з педагогами.

«У нас є програми, онлайн-курси «Ментальне здоров'я для вчителів», є відкриті заняття, які періодично проводяться. Але вчителі дуже втомлені, вони неспроможні йти до дитини. У системі освіти мали б впроваджуватися цілісні програми психологічної підтримки педагога і освітянина. І десь, можливо, навіть варто зобов’язувати їх працювати з психологами, з супервізорами для підтримки їхнього ментального здоров'я», – йдеться у звіті.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром