В українських школах працює понад 400 офіцерів безпеки, ще 200 проходять навчання

29 Лютого 2024, 14:17
Офіцери безпеки 1303
Офіцери безпеки

Міністр внутрішніх справ повідомив, що наразі в офлайн-школах в Україні працюють 402 офіцери безпеки, і ще 200 проходять навчання.

Такі нововведення здійснюють оскільки поліція повинна володіти широкими знаннями щодо безпеки шкіл, включаючи дитячу психологію та особливості приміщень. Про це УНН розповідає міністр внутрішніх справ Ігор Клименко.

«Ми говоримо на сьогодні про безпеку в закладах середньої освіти. У школах, які здійснюють навчання в офлайн-режимі. На сьогодні ми говоримо про офіцерів безпеки в цих школах. Таких офіцерів на даний момент працює 402, інших ми готуємо. Звичайно, що ми надалі будемо наші спроможності розширювати. Тому, що це великий комплекс знань, яких необхідно дати нашим поліцейським», – розповів Клименко.

Міністр внутрішніх справ зазначив, що передусім це стосується знання психології дітей, спілкування з батьками, з вчителями, з адміністрацією шкіл.

«Вони, звичайно, мають знати периметр школи, що там знаходиться, вони мають знати дітей, вони мають знати розклад, вони мають знати особливості навчання в тому чи іншому навчальному закладі, тим паче, що багато шкіл мають там по кілька приміщень, через які проходять діти. Тому це така робота, яку ми почали з початку цього року. Сподіваюсь, що ми за кілька років охопимо всю державу», – додає Ігор Клименко.

Також у публічних місцях на територіях країни планують встановити металодетектори. Нині шукають вітчизняних виробників, і заручаються підтримкою міжнародних партнерів щоб в кожному закладі і дошкільної, і середньої освіти, і в кожному торговому центрі, на кожному вокзалі, автовокзалі, залізничному вокзалі, місцях великого скупчення людей ці рамки працювали. Міністр зазначив, що це великі кошти та велика відповідальність держави перед своїми громадянами.

«Але цим ми досягнемо головного – безпеки. Безпеки знаходження наших громадян в тому чи іншому місці, безпеки для батьків, для своїх дітей, які будуть впевнені, що в школу ніхто не принесе або гранату, або якийсь вибухонебезпечний предмет», – додає наостанок Клименко.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром