Студенти Волинського університету долучилися до тренінгу з реагування на хімічні загрози в умовах війни

05 Березня 2024, 12:59
Протидія хімічній небезпеці. Фото: ВНУ 226
Протидія хімічній небезпеці. Фото: ВНУ

Студенти Волинського національного університету імені Лесі Українки долучилися до тренінгу з питань реагування на загрози хімічного характеру в умовах війни у якості перекладачів.

Захід організували фахівці головного управління ДСНС України у Волинській області, – повідомили в університеті.

Студентка ВНУ Уляна Колесник та студент Максим Мороз перекладали українською виступ спікера зі США Марка Джонса. 

Представник гуманітарної організації MedGlobal, компанії HOSPITAL SAFETY SERVICES зі США Марк Джонс провів тренінг із питань реагування на загрози хімічного характеру в умовах війни, підвищення ефективності реагування на хімічні інциденти, ідентифікації бойових отруйних речовин і дезактивації постраждалих для волинських рятувальників. 

«Такі навчання дають змогу покращити знання та вміння рятувальників при виконанні ними своїх службових обов’язків і забезпечення безпеки населення», – наголошують у ВНУ.

Очільник управління ДСНС у Волинській області Мирослав Дем’янчук подякував ректорові Анатолієві Цьосю за допомогу в проведенні заходу та забезпечення перекладу. 

«Хочу подякувати за високий рівень комунікації та володіння іноземною мовою Вашим студентам Уляні Колесник та Максиму Морозу, які продемонстрували свій професіоналізм», – зазначив Мирослав Дем’янчук у листі-подяці.

 

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром