28 країн підтвердили проведення національного мультипредметного тесту 2024

18 Березня 2024, 13:00
28 країн підтвердили проведення національного мультипредметного тесту 2024 1155
28 країн підтвердили проведення національного мультипредметного тесту 2024

Випускники, які складатимуть національний мультипредметний тест за кордоном отримають змогу вибрати із переліку найзручніший для доїзду населений пункт.

Про це повідомили на сайті Українського центру оцінювання якості освіти.

Нині підтвердили домовленості про проведення тестування Австрія, Азербайджан, Бельгія, Болгарія, Велика Британія, Грузія, Данія, Естонія, Італія, Канада, Латвія, Литва, Люксембург, Німеччина, Норвегія, Польща, Португалія, Румунія, Словаччина, США, Туреччина, Угорщина, Фінляндія, Франція, Хорватія, Чехія, Швейцарія та Швеція.  

Тривають перемовини з окремими закордонними установами й організаціями, зокрема з тими, що розташовані у Великій Британії, Ірландії, Іспанії, Молдові, Нідерландах.

Нагадаємо, основний період реєстрації для проходження тестування розпочався 14 березня та триватиме до 11 квітня 2024 року.

«Попри те, що перелік міст для проходження НМТ може стати дещо більшим, ми не радимо зволікати з реєстрацією. Натомість просимо вступників найближчим часом вибрати із запропонованого переліку найближче місто. Якщо згодом з’явиться більш зручна локація, ви зможете до 15 квітня 2024 року включно змінити реєстраційні дані й вибрати населений пункт, що розташований ближче до вашого місцеперебування на час проведення НМТ. Про нові локації ми повідомлятимемо на сайті Українського центру оцінювання якості освіти», – повідомили на сайті Центру.

«Наголошуємо, що за кордоном ми маємо обмеження щодо кількості учасників, які можуть проходити оцінювання. Тому в разі вичерпання доступних місць у певному населеному пункті певної країни він стане недоступним для вибору. Зверніть також увагу, що деякі локації будуть доступними тільки в межах додаткової сесії національного мультиипредметного тесту», – повідомили на сайті.

Зазначимо, що мультипредметний тест за кордоном будуть проводити так само як й в Україні. У спеціально обладнаних тимчасових центрах, де з учнями працюватимуть українські педагоги, підготовлені Українським центром.

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024