Закарпатська область приймає фінальний етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з математики

19 Березня 2024, 10:00
Закарпатська область приймає фінальний етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з математики 320
Закарпатська область приймає фінальний етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з математики

Цьогоріч у фінальному етапі 61-ї Всеукраїнської учнівської олімпіади з математики беруть участь понад 160 учнів 9 – 11 класів серед яких й семеро закарпатців. Діти змагаються за звання найкращого знавця дисципліни та можливість представити Україну на міжнародному рівні.

Про це інформують на фейсбук-сторінці Закарпатської обласної державної адміністрації.

Першість триватиме протягом тижня на базі Ужгородського наукового ліцею.

Цьогоріч найбільше учасників прибуло з Харкова, Києва, Львова, Житомира, Миколаєва та Чернівців.

«Для Закарпаття велика честь приймати змагання такого рівня. Кожен з вас прагне показати якнайкращі результати, а ми своєю чергою готові підтримати та створити всі умови для вашої безпеки. Надзвичайно важливо, що ви залишаєтеся в Україні та саме тут хочете реалізовувати свій потенціал. Переконаний, що сьогодні в цьому залі сидять майбутні науковці, винахідники, айтівці, перспективні фахівці своєї справи – майбутнє нашої країни», – зазначив Ігор Шинкарюк – заступник голови Закарпатської обласної державної адміністрації.

Також, директорка департаменту освіти і науки, молоді та спорту Закарпатської ОВА Мар’яна Марусинець відзначила, що другий рік поспіль змагання серед учнів відбуваються в одному з провідних навчальних закладів Закарпаття – в Ужгородському науковому ліцеї. З її слів, цього року ІV етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з математики має ширшу географію, адже область вперше приймає учасників із Миколаєва та Запоріжжя. 

Позмагаються в Олімпіаді й школярі з-за кордону.

«Оцінюватиме роботи учасників кваліфіковане журі на чолі з професором, доктором фізико-математичних наук Київського національного університету імені Тараса Шевченка Богданом Рубльовим. У складі комісії – 56 членів, серед них – науковці Ужгородського Національного університету, заслужені вчителі України в галузі математики, переможці попередніх міжнародних олімпіад», – повідомили у дописі.

Зазначимо, що цього року Олімпіаду з математики Міністерство освіти і науки, молоді та спорту уперше організовує спільно з Малою академією наук.

 

Всеукраїнська олімпіада з математики
Всеукраїнська олімпіада з математики

Всеукраїнська олімпіада з математики
Всеукраїнська олімпіада з математики

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром