Компанія «Amazon» передала українським дітям пʹять тисяч гаджетів, у планах ще 700 одиниць

19 Березня 2024, 11:55
Компанія «Amazon» передала українським дітям пʹять тисяч гаджетів, у планах ще 700 одиниць 140
Компанія «Amazon» передала українським дітям пʹять тисяч гаджетів, у планах ще 700 одиниць

Наприкінці 2023 року компанія «Amazon» передала українським дітям п'ять тисяч гаджетів, нині в межах ініціативи «Коаліція девайсів» очікують на ще 700 одиниць.

Про це інформують на сайті Міністерства освіти і науки України.

За сприяння Міносвіти, Мінцифри та Фундації Олени Зеленської гаджети, серед яких є електронні книги та планшети, розподілять між областями із дистанційним та змішаним форматами навчання.

Найбільше техніки передадуть учням із Харківської, Запорізької, Херсонської та Донецької областей, у яких діти навчаються лише дистанційно.

«Через війну майже 1 мільйон українських дітей змушені навчатися онлайн. Безпека наших дітей є нашим пріоритетом. Але крім безпеки, ми прагнемо забезпечити їм майбутнє. Для цього потрібні гаджети для навчання. За підтримки іноземних партнерів моя Фундація вже зібрала й передала учням і вчителям приблизно 50 000 ноутбуків і планшетів. Однак існує критична потреба, до кінця цього року – ще 100 000 пристроїв. Тому у співпраці з Мінцифрою та МОН ми створили «Коаліцію девайсів», щоб залучити всіх, хто може допомогти. І вже маємо перші результати», – сказала Олена Зеленська, перша леді України, засновниця Фундації.

Загальні потреби та кількість вже переданої техніки освітянам України у 2022 – 2024 роках можна побачити тут.

«Завдяки нашій праці з партнерами Amazon Devices International, у межах «Коаліції девайсів» ми продовжуємо закривати критичну потребу освітян у девайсах та забезпечуємо гаджетами дітей та педагогічних працівників із 10 областей. Кожен девайс – можливість вступити до ЗВО, бути присутнім на дистанційних заняттях. Адже дитина має право на здобуття освіти і повноцінний розвиток. Дякую нашим партнерам Amazon за важливий внесок та підтримку нашої ініціативи!», – зазначив Дмитро Завгородній, заступник міністра освіти і науки України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації.

 

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром