Мультипредметний тест при вступі на творчі спеціальності: у Міносвіти опублікували розʹяснення

19 Березня 2024, 15:35
Мультипредметний тест при вступі на творчі спеціальності: у Міносвіти опублікували розʹяснення 1102
Мультипредметний тест при вступі на творчі спеціальності: у Міносвіти опублікували розʹяснення

Абітурієнти, які планують вступати у виші на творчі спеціальності, цьогоріч складатимуть національний мультипредметний тест та творчий конкурс. 

Про це інформують на сайті Міністерства освіти.

«Вступ на вищу освіту потребує підтвердження знань, здобутих у закладах середньої освіти, тому складання національного мультипредметного тесту, зокрема й для творчих спеціальностей, є обов'язковим. Таку вимогу послідовно відстоюють у Міносвіти в межах політики держави з посилення якості вищої освіти. Здобуття ступеня бакалавра (а отже, вищої освіти) в мистецькому закладі вищої освіти – це не лише розвиток творчості. Це також здобуття фундаментальних знань, компетентностей, які передбачені особою, у якої є вища освіта», – коментують на сайті Міністерства.

У Міністерстві зазначили, що результати тесту матимуть менший вплив на конкурсний бал абітурієнтів та абітурієнток, ніж творчий конкурс.

Адже результат творчого конкурсу сформують 60% вступного балу та по 10% з української мови, математики, історії України та предмету на вибір.

Нагадаємо, що мультипредметний тест передбачає чотири предмети, з яких три – українська мова, історія України та математика  – обов’язкові. А право вибору четвертого предмета  зберегли за вступником

«Для вступу на творчі спеціальності, у разі розподілу ваги балів між творчим конкурсом і національним мультипредметним тестом на рівні 60-40, бали з кожного предмета мультипредметного тесту відіграватимуть невирішальну роль у сумі загального вступного бала, але все ж будуть мати місце, що свідчить про готовність вступника до вищої освіти», – повідомили на сайті.

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024