У Львівському національному університеті провели міжнародну конференцію «Сучасні тенденції навчання хімії»

27 Березня 2024, 15:15
У Львівському національному університеті провели міжнародну конференцію «Сучасні тенденції навчання хімії» 354
У Львівському національному університеті провели міжнародну конференцію «Сучасні тенденції навчання хімії»

У Львівському національному університеті імені Івана Франка відбулася Х Міжнародна конференція «Сучасні тенденції навчання хімії», до заходу долучилися понад 200 освітян зі 100 освітніх та наукових установ України, Польщі, Італії, Швейцарії та Канади.

Про це інформують на сайті Міносвіти.

«Представники різних міст України та закордонні фахівці обмінювались досвідом навчання хімії та природничих дисциплін у школах і закладах позашкільної освіти, підготовки вчителів природничих предметів у закладах вищої освіти, формування інтересу до вивчення хімії, дослідницької складової роботи вчителя хімії, новацій у хімічній освіті», – повідомили на сайті.

Під час події учасники озвучували доповіді про пропедевтичну хімію, реалізацію технології едьютейнменту в позакласній роботі з хімії, креативні методики навчання, формування мотивації учнів як складової професійної компетентності вчителя та методичні орієнтири навчання хімії в Новій українській школі.

Також відбувалися дискусії про формування інтересу до хімії через емоційне залучення та контекстне навчання, можливості використання 3D-моделювання й 3D-друку під час вивчення предмета. Обговорювали  й проблеми та перспективи олімпіадного руху з хімії в Україні, мобільне навчання та інноваційні технології в умовах дистанційного та змішаного навчання та акмеологічний підхід під час викладання хіміко-біологічних дисциплін.

Іще однією із тем було викладання хімії у закладах загальної середньої освіти в умовах воєнного стану та врахуванню психоемоційного стану учнів.

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024