Обговорили безпечне очне навчання у школах: Міносвіти та компанія «Palantir» домовилися про співпрацю

28 Березня 2024, 17:43
Обговорили безпечне очне навчання у школах: Міносвіти та компанія «Palantir» домовилися про співпрацю 197
Обговорили безпечне очне навчання у школах: Міносвіти та компанія «Palantir» домовилися про співпрацю

Міністерство освіти і науки України та компанія із розроблення програмного забезпечення для технологій штучного інтелекту «Palantir» підписали меморандум про співпрацю, мета домовленостей – сприяти  трансформаціям у сфері освіти, аби забезпечити дітей доступом до безпечного очного навчання. 

Про це повідомляють на сайті Міністерства освіти і науки України.

«Технології Palantir дозволять нам застосувати інноваційні інструменти для створення політик на основі data-driven підходу, який допоможе ухвалювати ефективні управлінські рішення у сфері освіти. Міосвіти активно співпрацює з Palantir та вже використовує технології зі штучним інтелектом, які надає компанія. Командою міністерства розроблено методику оцінювання ризиків безпеки в системі освіти. Це аналіз усіх регіонів на відповідність безпекових умов для відновлення безпечного очного навчання», – зазначив заступник міністра освіти і науки України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Дмитро Завгородній.

На основі аналізу керівники громад, директори шкіл і відділи освіти можуть ухвалювати відповідні управлінські рішення для підвищення рівня освіти в регіонах та ефективного облаштування безпечних просторів для учнів. 

Також методика оцінювання ризиків допомагає визначитися з першочерговістю розподілу субвенції на ремонт чи будівництво укриттів у закладах освіти.

Співпраця в межах меморандуму передбачає:

  • аналіз освітніх і фінансових даних, поточної моделі освітньої системи, щоб на основі цієї інформації перетворювати освітні заклади радянського зразка на сучасні інноваційні простори;
  • оцінювання безпекової ситуації в громадах для того, щоб створити всі необхідні умови для очного навчання дітей у закладах освіти, а також визначити пріоритетні школи, дитячі садки та громади для побудови укриттів;
  • аналіз даних про успіхи дітей у навчанні, їхню кореляцію з безпековою ситуацією та іншими факторами, щоб далі ухвалювати управлінські рішення щодо подальшої трансформації окремих закладів освіти та системи української освіти загалом;
  • надання інноваційних технологій, зокрема ШІ, а також аналітичних інструментів для ухвалення ефективних управлінських рішень закладами освіти, громадами, органами місцевого самоврядування та урядом.
  • моделювання мережі підтримки зв’язків з українськими дітьми, які вимушено перебувають за кордоном, через впровадження українознавчого компонента у визначених органами місцевого самоврядування закладах шкільної освіти.

«Сьогоднішня угода зміцнює непохитну підтримку України з боку Palantir через технологічну допомогу українським військовим, вимушеним переселенцям за кордоном, розслідуванню воєнних злочинів та критично важливим роботам із розмінування. Партнерство сприятиме зменшенню кількості дітей, які були позбавлені права на якісну освіту через російську агресію, а також посилюватиме ефективний розвиток країни в довгостроковій перспективі», — наголосив Луїс Мослі, старший віцепрезидент Palantir у Європі. 

 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром