Проєкт «НотаЄнота» запускає освітній курс з організації й проведення антифейкових ігор

29 Березня 2024, 14:46
Проєкт «НотаЄнота» запускає освітній курс з організації й проведення антифейкових ігор 173
Проєкт «НотаЄнота» запускає освітній курс з організації й проведення антифейкових ігор

Проєкт «НотаЄнота» запускає освітній курс з організації й проведення антифейкових ігор. До участі запрошують вмотивованих освітян та освітянок, представників і представниць бібліотек, громадських організацій, університетів третього віку Чернігівської, Київської, Харківської, Дніпропетровської, Запорізької та Сумської областей.

Курс занять триватиме у квітні та червні. Зареєструватися потрібно до 21:00 31 березня 2024 року. Про це інформує. Район.Освіта.

На участь в освітньому курсі відберуть 150 учасників. 

Які пройдуть освітній курс, отримають методичні розробки п'ять антифейкових ігор «НотаЄнота», роздаткові матеріали для проведення ігор, а також символ гри – плюшевого єнота. 

Розробки ігор можна використати як під час уроків чи занять у школах та університетах, так і для позакласних заходів та подій у відкритих просторах, бібліотеках та громадських організаціях. 

Курс містить серію навчальних вебінарів із детальним аналізом завдань кожної гри, практичні лекції про те, як писати пости та робити фото і відеоконтент для соціальних мереж, а також зустрічі-вебінари про актуальні фейки та інформаційні атаки. 

Усі учасники, які успішно завершать освітній курс отримають сертифікати (1 кредит ЄКТС або 30 годин), а також плакати із порадами з медіаграмотності та комікси з єнотом для подальшого використання в роботі й під час заходів.

Щоб успішно завершити програму потрібно:

  • відвідати навчальні вебінари щодо проведення ігор  «НотаЄнота»;
  • організувати щонайменше три гри  «НотаЄнота» до кінця червня 2024 року.

Попри те, що програма націлена на учасників та учасниць з Чернігівської, Київської, Харківської, Дніпропетровської, Запорізької та Сумської областей, долучитися до неї можуть й вмотивовані освітяни з інших регіонів України.

 

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024