ООН фінансуватиме харчування дітей у школах України

25 Лютого 2023, 14:16
ООН фінансуватиме харчування дітей у школах України 3512
ООН фінансуватиме харчування дітей у школах України

Міністерство освіти і науки України та Всесвітня продовольча програма ООН в Україні підписали меморандум про взаєморозуміння та співпрацю щодо реалізації програми шкільного харчування.

Про це ідеться на сайті МОН.

«Реформа шкільного харчування, що ініційована першою леді України Оленою Зеленською, триває. Велику підтримку в її реалізації надають міжнародні партнери. Попри складні обставини, від початку навчального року тисячі шкіл розпочали освітній процес в очному та змішаному форматах, а отже, повинні забезпечувати наших дітей здоровою і корисною їжею», − зазначив міністр освіти і науки  Сергій Шкарлет.

Читайте також: У МОН розповіли, як розбудовуватимуть безпечне освітнє середовище у Новій українській школі. 

Всесвітня продовольча програма є провідною гуманітарною програмою ООН, яка спрямована на допомогу в боротьбі з голодом.

Підписаний меморандум визначає засади співробітництва між Міністерством та Всесвітньою продовольчою програмою у сфері реалізації реформи харчування в закладах освіти, що бере початок близько трьох років тому за ініціативи першої леді Олени Зеленської.

Всесвітня продовольча програма зможе забезпечити 50% від кількості порцій гарячого харчування для учнів 1-4 класів у Київській області.

«Наразі ми визначили 58 пілотних шкіл у Київській області для запуску нашої програми, проте не плануємо на цьому зупинятися. Незабаром вже буде 600 шкіл, у яких забезпечимо учнів гарячим харчуванням. Ми будемо розвивати підтримку ще більше», – зазначив Метью Голлінгворт, директор Всесвітньої продовольчої програми ООН в Україні. 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром