Національний мультитест можна буде скласти у 21 країні світу

01 Квітня 2023, 12:04
Вступники 1771
Вступники

Національний мультипредметний тест (НМТ) за кордоном зможуть скласти українські вступники у 21 країні.

Про це повідомили на сайті МОН.

Підтвердили домовленості щодо проведення основної сесії НМТ у таких країнах: Австрія, Азербайджан, Болгарія, Велика Британія, Данія, Естонія, Ірландія, Іспанія, Італія, Канада, Латвія, Литва, Німеччина, Польща, Португалія, Румунія, США, Фінляндія, Франція, Чехія і Швеція. Під час додаткової сесії учасники зможуть скласти НМТ в Іспанії, Італії, Німеччині, Польщі та Чехії. 

Перемовини з окремими закордонними установами/організаціями, зокрема з тими, що розташовані у Великій Британії, Грузії, Молдові, Нідерландах, Польщі, Хорватії, Швейцарії, ще тривають. 

Під час реєстрації з 3 квітня до 3 травня включно вступники, які планують складати тестування за кордоном, матимуть змогу вибрати із наданого переліку найзручніший для доїзду населений пункт. 

Якщо з’явиться більш зручна для учасника локація, до 7 травня включно можна змінити реєстраційні дані й вибрати ближчий до місцеперебування населений пункт. Інформацію про нові локації оприлюднять на сайті Українського центру оцінювання якості освіти.

У МОН наголосили, що за кордоном існує обмеження щодо кількості учасників, які можуть проходити оцінювання, тож варто не зволікати з вибором і реєструватися, доки є місця. Деякі локації будуть доступні тільки в межах додаткової сесії НМТ.

НМТ за кордоном проведуть так само, як і в Україні: у спеціально обладнаних тимчасових екзаменаційних центрах, де з учасниками працюватимуть українськомовні педагоги, навчені українськими експертами.

Читайте також: У МОН розповіли про новації вступної кампанії 2023 року. 

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024
16.03.2024
15.03.2024